ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

«Νέο Αίμα» στις Εθελοντικές Αιμοδοσίες του Μαρτίου
Δελτίο Τύπου – «Νέο Αίμα» στις Εθελοντικές Αιμοδοσίες του Μαρτίου
15 Μαρτίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες, Τρίτη 9 Απριλίου 2024, το κλειστό θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, φιλοξένησε μία εξαιρετική εκδήλωση που είχε ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τον εθελοντισμό και τη σημασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η ημερίδα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου  Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης «Οι Φίλοι της Ζωής».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης μεταξύ αυτών ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Τάσος Λόντος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Καραβάς, η Δημοτική Σύμβουλος κα Ελίνα Μενούνου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Τάσος Γκιολής. Παρόντες ήταν και τα Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου.

Την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) κ. Παναγιώτης Κατσίβελας καθώς και ο κεντρικός ομιλητής της ημερίδας και επισκέπτης Υγείας του Ε.ΚΕ.Α. κ. Βαγγέλης Αγγελακόπουλος. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η αιμολήπτρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Κορίνθου κα Σοφία Σπυροπούλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη, την προσφορά και τη σπουδαιότητα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Άκουσαν, έμαθαν, ρώτησαν και αγκάλιασαν με το θερμό χειροκρότημά τους, τους ομιλητές. Ο Σύλλογος Γονέων ανταπέδωσε την καλή τους διαγωγή με χυμούς και γλυκίσματα.

Κοντά μας είχαμε την τιμή να έχουμε και τον συμπολίτη μας και λήπτη μυελού των οστών, αιμοπεταλίων και ολικού αίματος κ. Χάρη Γκόλια, ο οποίος προσπάθησε μέσα από την προσωπική του περιπέτεια με την υγεία του, να εξηγήσει στα παιδιά τη σπουδαιότητα της προσφοράς και την απέραντη ευγνωμοσύνη που νιώθει ο ευεργεθέντας λήπτης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι νεαροί συμμετέχοντες μετακινήθηκαν στο γήπεδο, φορώντας τις εμβληματικές μπλούζες της Λαμπαδηδρομίας και δημιούργησαν μαζί μια συμβολική καρδιά. Το πάθος και η δημιουργικότητα των νέων προσέδωσαν ένα ξεχωριστό «χρώμα» στην εκδήλωση, μετατρέποντάς την σε μια ζωντανή και αξέχαστη εμπειρία. Τη δράση αυτή κατέγραψε με drone ο κ. Ηλίας Σιώκος, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο του και την υπομονή του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε και στον κ. Γιάννη Στεφανή, ο οποίος φρόντισε να βιντεοσκοπήσει την ημερίδα.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, Ταμία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ιωάννη Σταματούλη στους εκπροσώπους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Χρήστο Πρωτόπαπα. Ο Σύλλογος πρωτοτύπησε με την προσφορά μίας κλεψύδρας, με κόκκινο υγρό διάρκειας δέκα λεπτών. Ένα άκρως αντιπροσωπευτικό δώρο!

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες καθώς επίσης και τους Εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι οποίοι αφιέρωσαν χρόνο για την πραγματοποίηση αυτής της επιτυχημένης εκδήλωσης αλλά κυρίως τα παιδιά για την παρουσία τους, τους αυριανούς Εθελοντές Αιμοδότες.