ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, 21 Ιανουαρίου 2023

13 Ιανουαρίου 2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Εθελοντικές Αιμοδοσίες 12 και 15 Μαρτίου 2023
7 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, 21 Ιανουαρίου 2023

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε, στην Αίθουσα Κοινωνικών Εκδηλώσεων «ΚΑΤΕΡΙΝΑ», στα Καρυώτικα Κορινθίας, η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου μας.

Μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας, συναντηθήκαμε όλοι οι Φορείς, επίσημοι προσκεκλημένοι και πλήθος συμπολιτών για να ανταλλάξουμε ευχές για το νέο έτος.

Την πίτα μας ευλόγησε ο Αιδεσιμωλογιότατος Κωνσταντίνος Τσάτσαρης, Εθελοντής Αιμοδότης και καλός φίλος του Συλλόγου μας. Στη συνέχεια χαιρέτησαν τους παρευρισκόμενους,  ο Υφυπουργός Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας, η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κα Μαριλένα Σούκουλη, οι Βουλευτές Κορινθίας κ. Γεώργιος Ψυχογιός και κ. Κώστας Κόλλιας, οι Αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα, κ. Αναστάσιος Γκιολής, κ. Χάρης Βυτινιώτης, κ. Γιώργος Οικονόμου και κ. Άγγελος Χρονάς.

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κα Ελίνα Μενούνου, κ. Τάσος Λόντος, κ. Ιωάννης Σκέρος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Λάσκος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Σπύρος Καραβάς και Ανδρέας Τσίρμπας, ως εκπρόσωπος του Επαμεινώνδα Κατσούλα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία της η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Κορίνθου κα Χριστίνα Παππά, ο κ. Νικόλαος Ορνεράκης, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών και η Πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος κα Κορίνα Λιούτα. Κοντά μας ήταν επίσης εκπρόσωποι του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Κορινθίας,  το Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ) κ. Παντελής Λαγώνης, ο Πρόεδρος της Δημ. Τ.Ο. Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Μπάμπης Διαμαντόπουλος, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου κ. Γιώργος Κάρμος και η Δρ Δήμητρα Καμαρινού.

Λόγω της εξεταστικής περιόδου των Πανεπιστημίων, τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς (Γρουμπός Κωνσταντίνος-Γεράσιμος, Γρουμπού Κυριακή, Εξαδάκτυλου Κωνσταντίνα, Μανωλιάδου Εύα, Σπηλιώτης Γεράσιμος, Σπυριδάκης Μάριος-Σπυρίδων, Φούγιας Γεώργιος) απουσίαζαν οπότε οι τιμητικές διακρίσεις θα τους αποδοθούν στην πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου μας, τον Μάρτιο του 2023.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Πρωτόπαπας χαιρέτησε συγκινημένος και ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους τους παρευρισκόμενους και ιδιαιτέρως την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών για τη στήριξη που παρέχει στο Σύλλογό μας καθώς και τον Γενικό Γραμματέα της κ. Θεολόγο Ζώτο για την ευγενική χορηγία του.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε επίσης τις αντιπροσωπείες των Συλλόγων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (Πολιτιστικό Σύλλογο «Χοράνθη», Πολιτιστικό Σύλλογο Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός», Πολιτιστικό Σύνδεσμο Καρυάς, Σύλλογο Ρουμελιωτών Ξυλοκάστρου «Κοσμάς ο Αιτωλός», Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σοφιανών, Μοτολέσχη Ξυλοκάστρου, Πολιτιστικό Σύλλογο Θαλερού «Άγγελος Σικελιανός», Μουσικό και Μορφωτικό Σύλλογο «Ο Αυλός») για την πολυμελή παρουσία τους στην εκδήλωση αλλά και τη συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών. Κατόπιν αναφέρθηκε στις ελλείψεις υποδομών και τεχνολογικού εξοπλισμού των γραφείων του Συλλόγου και έκανε έκκληση στους εκπροσώπους της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και της Δημοτικής Αρχής να είναι πιο κοντά στον Σύλλογο και να τον επισκέπτονται συχνά για να γίνονται γνώστες των τεράστιων προβλημάτων.

Φυσικά ο Σύλλογος δεν ξεχνά και δεν σταματά να παρέχει συμπαράσταση στα τεράστια προβλήματα των συμπολιτών που αφορούν την υγεία τους καθώς και στο φιλανθρωπικό του έργο. Για ακόμη μία φορά ο Σύλλογός μας διαβεβαίωσε τους συμπολίτες πως μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Άμεση ήταν η αντίδραση του αγαπητού φίλου κ. Παντελή Λαγώνη καθώς και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σπύρου Καραβά, οι οποίοι δώρισαν στον Σύλλογο δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ελπίζουμε στο άμεσο ενδιαφέρον και των υπολοίπων προκειμένου ο Σύλλογος να καλύψει και τις υπόλοιπες ανάγκες του ούτως ώστε η λειτουργία του να είναι εύρυθμη και όπως η κοινωνία απαιτεί. Ευχαριστούμε τους δεκάδες συμπολίτες εμπόρους και επαγγελματίες που και φέτος στήριξαν με τα δώρα τους τη λαχειοφόρο μας και τους παριστάμενους στην εκδήλωση για την αγορά των λαχνών. Τέλος ευχαριστούμε τον κ. Βλάση Φωτόπουλο που για ακόμα μία χρονιά, μας έκανε δωρεά τη βασιλόπιτα για όλους τους παρευρισκόμενους.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γενική Γραμματέας

Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                                              Φωτεινή Γεωργ. Παπακωνσταντίνου