ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 20η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
27 Μαΐου 2022
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – Έκτακτη Γενική Συνέλευση, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022
26 Αυγούστου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 20η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

«Ξεπεράστε τον φόβο, ενημερωθείτε και χαρίστε ζωή στον συνάνθρωπό σας»

Με αυτό το σύνθημα υποδεχθήκαμε στο Ξυλόκαστρο  τη «Φλόγα της Αγάπης» στο πλαίσιο της 20ης Επετειακής Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η Φλόγα άναψε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη την Παρασκευή 22/7/2022, διανυκτέρευσε στο Π. Φάληρο και την επόμενη ημέρα, Σάββατο 23/7/2022, ξεκίνησε από τον Ναυτικό Όμιλο Αμφιθέας με προορισμό το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Επτά σκάφη της Ομάδας Αιγαίου με προπομπό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, μέσω της Διώρυγας Κορίνθου, μετέφεραν τη Φλόγα στο Ξυλόκαστρο τιμώντας έτσι τον «εμπνευστή» της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Αιμοδοτών το 2002, τον τοπικό σύλλογο εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Η πρώτη Λαμπαδηδρόμος Ιωάννα Παλιοσπύρου παρέλαβε τη φλόγα από τους δύτες του Ν.Ο. Λουτρακίου Χριστόφα και Γιώργο Καρπέτα. Η Μουσική Μπάντα του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος ως προπομπός και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ξυλοκάστρου, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, ο Γ.Γ του  Δήμου Νέας Σμύρνης και πλήθος πολιτιστικών συλλόγων και μαθητών του Δήμου μας συνόδευσαν τη φλόγα μέχρι την κεντρική πλατεία του Αγίου Βλασίου.

Έγινε παρουσίαση των 20 χρόνων Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, προβλήθηκαν βίντεο της δράσης και ακούστηκαν οι χαιρετισμοί των επίσημων προσκαλεσμένων. Στη συνέχεια, τιμήθηκαν εκείνοι που υποστήριξαν από την αρχή την πρωτοβουλία για την καθιέρωση και υλοποίηση του θεσμού της Λαμπαδηδρομίας και συνεχίζουν μέχρι σήμερα.  Μεταξύ αυτώνήταν ο τέως Δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Δημήτριος Σκούρας, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος και Βουλευτής Κορινθίας κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο τέως Βουλευτής και τέως Νομάρχης Κορινθίας κ. Άγγελος Μανωλάκης, τους ευεργέτες κα Άννα Κοντονή και κ. Βλάση Παπαδόπουλο, ο Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ.κ. Διονύσιος, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Μάρκελλος, ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Ιωάννης Σαλωνίτης, ο εκλιπών Λυκειάρχης του ΕΠΑΛ Χρήστος Ματσούκας, ο Δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Αντωνίνης, ο εικονολήπτης κ. Γεώργιος Γεωργόπουλος, ο εικονολήπτης κ. Κώστας Κορκάρης, οι αδελφοί Χάρης και Δημήτρης Μαυροφοράκης RGB Studios, ο εικονολήπτης κ. Γιάννης Ψαράκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.) κ. Ανδρέας Λίβανος, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «Οι Φίλοι της Ζωής», ο Διοικητής του Γ.Ν. Κέρκυρας «Η Αγία Ειρήνη» και Πρόεδρος του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου Dr. Λεωνίδας Ρουμπάτης, η Ομάδα Αιγαίου, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.), το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, η Ελληνική Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας Harley Davidson και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ευχαριστούμε θερμά το ΕΚΑΒ, την Ελληνική Αστυνομία, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Interamerican για την παροχή οδικής βοήθειας στα οχήματα και τα δίκυκλα που συμμετέχουν στην Λαμπαδηδρομία, την Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου (Α.Ε.ΔΙ.Κ), την Ομάδα Αιγαίου, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Ναυταθλητικό Όμιλο Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, το Ν.Π.Δ.Δ. «Ηλίας Κατσούλης», το Λιμεναρχείο Κορίνθου και ιδιαιτέρως την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων BΙΚΟΣ Α.Ε., ως διαχρονικό υποστηρικτή της Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών καθώς και για την εν γένει στήριξη σε όλα τα δρώμενα της Ομοσπονδίας μας.

Ευχαριστούμε επίσης τον δημοσιογράφο Νίκο Υποφάντη και για τη διερμηνεία της ελληνικής νοηματικής γλώσσας, Νεφέλη Ράντου.

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς που ενισχύουν το Σύλλογό μας και τα τηλεοπτικά, ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ για την προβολή των δράσεών μας, ιδιαιτέρως την ΕΡΤ και τον Όμιλο ΣΚΑΙ για την προβολή της εκδήλωσής μας.

Με εκτίμηση,

                                                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο

               Ο Πρόεδρος                                                                                 Η Γενική Γραμματέας

  Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                                              Φωτεινή Παπακωνσταντίνου