ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ 13 & 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

18η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ
31 Ιουλίου 2020
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ
30 Απριλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ 13 & 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ 13 & 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σε μια εποχή που «οι στέγες των σπιτιών είναι τόσο κοντά, μα οι καρδιές των ανθρώπων τόσο μακριά» όπως γράφει ο Αντώνης Σαμαράκης, για να ζήσει ο άνθρωπος χρειάζεται τον άνθρωπο. Στην εποχή της μοναξιάς και του ατομικισμού, ψάχνουμε απεγνωσμένα ανθρώπινη επικοινωνία. Και ύψιστη μορφή ανθρώπινης επικοινωνίας είναι η προσφορά αίματος που μετατρέπεται σε ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Ειδικότερα,  στην παρούσα (covid) περίοδο που περνά η κοινωνία μας με ελλείψεις και προβλήματα στην κρατική πρόνοια και πολύ ανθρώπινο πόνο, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για δράσεις αλληλεγγύης και πιο συγκεκριμένα για δράσεις ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ.

Ίσως να μην γνωριστούν ποτέ, ίσως να μην μάθει ποτέ ο ένας για τον άλλον… η σχέση τους ωστόσο θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και συνυφασμένη με τη ζωή. Είναι η σχέση του Εθελοντή Αιμοδότη με τον πάσχοντα, η σχέση που κάνει τον Εθελοντή Αιμοδότη αφανή ήρωα της διπλανής πόρτας. Είναι αυτός που με μεγαλείο ψυχής και ανιδιοτέλεια  προσφέρει στο συνάνθρωπο κάνοντας την Εθελοντική Αιμοδοσία ιερή, πράξη αγάπης και ανεκτίμητης αξίας.

Σε έναν «χειμώνα χωρίς αλκυονίδες» και με την ευχή, γρήγορα η κατάσταση να ομαλοποιηθεί και να κατευθυνθούμε σε φυσιολογικές συνθήκες για τον άνθρωπο,

ΕΛΑΤΕ, στα γραφεία μας, Αγ. Βλασίου 20, στο Ξυλόκαστρο

Την Κυριακή 13-12-2020 από 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.

&

Την  Τετάρτη 16-12-2020 από 16:00 μ.μ. έως 20:30 μ.μ.

  • να πυκνώσουμε τη στρατιά των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ,
  • να μοιραστούμε το αίμα μας με εκείνους που το χρειάζονται -μιας και στο ΑΙΜΑ μας  βρίσκεται η ΑΝΘΡΩΠΙΑ μας,
  • να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας εκεί που την έχουν ανάγκη υπηρετώντας έτσι το αγαθό της αλληλοβοήθειας.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΑΡΚΗ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΙΜΑ ΚΑΛΟΥΜΕ τους ΝΕΟΥΣ και τις ΝΕΕΣ του Δήμου μας να ρίξουν μια ματιά έξω το παράθυρο της προσωπικής τους ζωής και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ, να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας και από το περίσσευμα της καρδιάς τους  και του ΑΙΜΑΤΟΣ τους να δώσουν το παρόν σε αυτόν τον αγώνα φιλαλληλίας  και ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γενική Γραμματέας

Χρήστος Εμμ. Πρωτόπαπας                                                      Φωτεινή Παπακωνσταντίνου