Τελετή Έναρξης 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών
5 Αυγούστου 2019
Θέματα 30ης Αμφικτιονίας
6 Σεπτεμβρίου 2019

30η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ

Αγαπητοί μας φίλοι,
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης «Οι Φίλοι της Ζωής» ανέλαβε την διοργάνωση της 30ης Αμφικτιονίας μας και περιμένει όλους τους συνοδοιπόρους στον αγώνα για την καταπολέμηση της αδιαφορίας του «ωχαδερφισμού» αλλά και της προσβολής του αγώνα και της προσπάθειας που καταβάλουμε περίπου 40 χρόνια. Όλοι οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών της χώρας, που ο μοναδικός σκοπός μας είναι η αυτάρκεια αίματος στην χώρα μας γνωρίζοντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι, σας καλούμε για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την περαιτέρω δράση μας.
Αγαπητοί φίλοι,
Γνωρίζοντας όλα τα θέματα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια σε όλους μας, που αντιμετωπιζόμαστε ως εχθροί της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και όχι ως άνθρωποι και φορείς που στηρίζουνε τις ανάγκες αίματος, που έχουν οι συνάνθρωποί μας, σας καλούμε, παλιούς και νέους συναγωνιστές της ιερής αυτής ιδέας, να συγκεντρωθούμε όλοι στο Ξυλόκαστρο και να αναφέρουμε ο καθένας τα δικά του προβλήματα και ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπισή μας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Κεντρική Κυβέρνηση για να συναποφασίσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας.
Από την θέση μου ως Πρόεδρος τους Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α. αλλά και ως αποδέκτης πολλών αναφορών, σχετικά με ελλείψεις αίματος, επιθυμώ είτε δημόσια από την δυνατότητα που θα σας δοθεί στις εργασίες της Αμφικτιονίας είτε πίνοντας έναν καφέ στο περιθώριο των εργασιών να μας αναφέρετε και να καταγράψουμε τα πάσης φύσεως προβλήματα προκειμένου με υπόμνημά μας, να ενημερώσουμε την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Είμαι βέβαιος ότι σήμερα δεν φτάνει μόνο ένα χάδι και μία καλή κουβέντα από την νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ή του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Χρειάζονται πολλά περισσότερα και κυρίως χρειάζονται οικονομικοί πόροι. Είναι αδιανόητο εξήντα και πλέον Σύλλογοι Μέλη της Π.Ο.Σ.Ε.Α. να έχουν διαγραφεί από την Ομοσπονδία κυρίως από έλλειψη οικονομικών πόρων και η πολιτεία να αδιαφορεί.
Είμαστε βέβαιοι πως η πρόσκληση αυτή και η συμμετοχή σας θα σημάνει ένα νέο ξεκίνημα που θα έχει το πάθος και την δημιουργικότητα, όλων αυτών που, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, είναι αδρανοποιημένοι και έχασαν κάθε ενδιαφέρον για τις συλλογικές δράσεις και την κοινή προσπάθεια, ώστε να πάψουμε να βλέπουμε ελλείψεις αίματος και την αγωνία των συνανθρώπων μας για μεταγγίσεις όπως τα προηγούμενα χρόνια.
Συνημμένα θα δείτε ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για τον έγκαιρο προγραμματισμό της συμμετοχής σας.
Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν οι θεματικές ενότητες και οι εισηγητές.
Με αγάπη και εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
και
Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
Χρήστος Εμμ. Πρωτόπαπας